Ota yhteyttä meihin

Paljonko kulutat vuodessa?

kWh

Sähköyhtiöt

Nordpool

Nord Pool on pohjoismaiden suurin sähköpörssi, joka tarjoaa päivän eteenpäin ja intraday-sähkökaupan palveluita. Palvelu tarjoaa tarkat tiedot sähkön hinnoista ja markkinatilanteesta, ja se on saanut kiitosta sen luotettavuudesta ja läpinäkyvyydestä.

Nordpool

Kokemuksien yhteenveto

1,0
1,0 / 5 tähteä (perustuu 1 arvosteluun)
Erinomainen0%
Hyvä0%
Keskitaso0%
Huono0%
Surkea100%


Kokemukset

Olen menettänyt luottamukseni tämän maan sähköyhtiöihin joita pidän huijareina

3 weeks ago

Siellä on taas VELMUT nostelleet pörssisähkön hintoja saadakseen kunnon katteen.En oikein tiedä onko tämä koko homma TÄYTTÄ PETOSTA ja HUIJAUSTA,varsinkin kun on tuetojen mukaan tutkittu useita sähköyhtiöitä pörssisähkön KEINOTEKOISESTA HINNAN NOSTOYRITYKSISTÄ lie onnistuneetkin siinä.Eikö teidän OMATUNTONNE YHTÄÄN KOLKUTA,tehän TAPATTE LYPSÄVÄN LEHMÄN,HÄVETKÄÄ,jos edes sitä osaatte ahneudessanne.

Niilo Malvisto


Kerro kokemuksistasiMikä on Nordpool?

Nordpool on pohjoismaiden sähköpörssi, jossa kauppaa käydään sähköstä – katso pörssisähkön hinta nyt sekä huomenna täältä. Se on Euroopan suurin sähkömarkkina, jossa sekä ostajat että myyjät voivat tehdä kauppaa sähköstä. Nordpoolin kautta myydään sähköä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Iso-Britanniassa, Puolassa, Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa. Nordpoolin avulla sähkön hinnat määräytyvät avoimen ja läpinäkyvän kilpailun kautta. Tämä on erityisen tärkeää meille kuluttajille, sillä se vaikuttaa siihen, millainen sähkösopimus kannattaa valita.

Nordpoolin historia ja kehitys

Nordpool perustettiin vuonna 1991, kun Norjan vesivoimayhtiöt ja valtio päättivät luoda yhteisen markkinapaikan sähkölle. Vuonna 1996 mukaan tulivat myös muut Pohjoismaat ja markkinat avautuivat kilpailulle. Vuonna 2002 Nordpoolista tuli Euroopan ensimmäinen kansainvälinen sähköpörssi. Nordpoolin tavoitteena on ollut alusta asti tarjota avoimia, tehokkaita ja läpinäkyviä sähkömarkkinoita. Nordpoolin kehitys on ollut merkittävässä roolissa myös siinä, miten sähkön myynti verkkoon on kehittynyt.

Nordpoolin rooli sähkömarkkinoilla

Nordpoolilla on keskeinen rooli sähkömarkkinoilla. Se toimii sähkön tukkumarkkinana, jossa sähköyhtiöt ostavat ja myyvät sähköä. Nordpoolin kautta sähköyhtiöt voivat ostaa sähköä tulevaisuutta varten tai myydä ylijäämäsähköä. Nordpoolin rooli on erityisen tärkeä spot-hinnoittelussa, jossa sähkön hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Spot-hinta eli pörssihinta heijastaa reaaliaikaista sähkön hintaa markkinoilla. Spot-hinnoittelu on yksi syy, miksi jotkut kotitaloudet valitsevat spot-sähkön eli pörssisähkön.

Nordpoolin tarjoamat palvelut

Nordpool, Euroopan johtava sähköpörssi, tarjoaa laajan valikoiman palveluita sekä sähköyhtiöille että kuluttajille. Palveluiden tarkoitus on mahdollistaa reaaliaikainen ja tehokas sähkökaupankäynti.

Sähkönhinta Nordpoolin markkinoilla

Nordpoolin markkinoilla sähkön hinta määräytyy reaaliaikaisesti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tämä spot-hinta vaihtelee tunneittain ja se on saatavilla Nordpoolin sivuilta. Tämän avulla kuluttajat voivat valita itselleen edullisimman sähkösopimuksen. Tässä sähkösopimukset ilman kuukausimaksua -sivulla on kerrottu tarkemmin, kuinka Nordpoolin markkinoilla määräytyvä sähkön hinta vaikuttaa sähkösopimuksen hintaan.

Nordpoolin tarjoamat palvelut sähköyhtiöille

Nordpool tarjoaa sähköyhtiöille mahdollisuuden ostaa ja myydä sähköä sen pörssissä. Tämä tapahtuu day ahead- ja intraday-markkinoilla, joissa sähköyhtiöt voivat reagoida nopeasti sähkön hinnan muutoksiin. Nordpool tuottaa myös tärkeää market dataa, joka auttaa sähköyhtiöitä suunnittelemaan ja ennakoimaan sähkön kysyntää ja tarjontaa. Tässä sähköyhtiöiden vertailu -sivulla on lisää tietoa siitä, miten eri sähköyhtiöt hyödyntävät Nordpoolin tarjoamia palveluita.

Nordpoolin tarjoamat palvelut kuluttajille

Kuluttajille Nordpool tarjoaa mahdollisuuden seurata sähkön hinnan kehitystä reaaliajassa. Tämä tieto auttaa kuluttajia tekemään tietoisia päätöksiä sähkönhankinnasta ja säästämään rahaa. Nordpoolin tarjoamat palvelut kuluttajille ovat erityisen hyödyllisiä esimerkiksi silloin, kun kuluttaja harkitsee toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen ottamista. Tässä toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset -sivulla on lisätietoja siitä, kuinka Nordpoolin palvelut voivat auttaa kuluttajaa valitsemaan sopivimman sähkösopimuksen.

Nordpoolin hinnat ja niiden määräytyminen

Nordpool on Pohjoismaiden ja Baltian alueen sähköpörssi, jossa sähkön hinta määritellään joka tunti tarjonnan ja kysynnän perusteella. Sähkön hinta Nordpoolissa on siis dynaaminen ja vaihtelee päivittäin.

On tärkeää ymmärtää, että Nordpoolin sähkön hinta määräytyy monen tekijän perusteella. Esimerkiksi sääolosuhteet, vesivoiman saatavuus ja sähkön tuotantokustannukset vaikuttavat hintaan. Lisäksi myös poliittiset päätökset ja markkinatilanteet voivat vaikuttaa hintaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi talvella, kun sähkönkulutus on suurimmillaan, hinta voi nousta. Toisaalta, kun sähköä tuotetaan enemmän kuin kulutetaan, hinta laskee.

Mikäli olet kiinnostunut tietämään, kuinka paljon 20000 kWh sähköä maksaa, löydät tiedot täältä.

Miten Nordpoolin hinnat määräytyvät?

Nordpoolin hinnat määräytyvät tarjonnan ja kysynnän perusteella. Mitä enemmän sähköä on saatavilla, sitä alhaisempi on hinta. Vastaavasti, kun sähköä on vähemmän saatavilla, hinta nousee.

Kysynnän ja tarjonnan lisäksi myös sääolosuhteet, tuotantokustannukset ja poliittiset päätökset vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi kylmänä talvipäivänä, kun sähkönkulutus on suurimmillaan, hinta voi nousta.

Onko sinulle selvää, mikä on negatiivinen sähkön hinta? Se on tilanne, jossa sähkön tuottajat maksavat kuluttajille sähkön käytöstä, koska sähköä on tarjolla enemmän kuin sitä kulutetaan.

Nordpoolin hintavaihtelut ja niiden syyt

Nordpoolin hinnat vaihtelevat päivittäin. Tämä johtuu siitä, että sähkön hinta määräytyy tarjonnan ja kysynnän mukaan. Mitä enemmän sähköä on saatavilla, sitä alhaisempi on hinta. Vastaavasti, kun sähköä on vähemmän saatavilla, hinta nousee.

Kysynnän ja tarjonnan lisäksi myös sääolosuhteet, tuotantokustannukset ja poliittiset päätökset vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi kylmänä talvipäivänä, kun sähkönkulutus on suurimmillaan, hinta voi nousta.

Tiedätkö, miksi sähkönsiirto maksaa? Sähkönsiirto on palvelu, joka mahdollistaa sähkön kuljetuksen tuottajilta kuluttajille. Tämä palvelu maksaa, koska sähköverkko on ylläpidettävä ja kehitettävä, jotta sähkön kuljetus olisi mahdollista.

Nordpool kokemuksia 2024

Nordpoolin hinnat suhteessa muihin sähkömarkkinoihin

Nordpoolin hinnat ovat yleensä kilpailukykyisiä verrattuna muihin sähkömarkkinoihin. Tämä johtuu siitä, että Nordpool on avoin ja läpinäkyvä markkinapaikka, jossa sähkön hinta määräytyy tarjonnan ja kysynnän perusteella.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että sähkön hinta vaihtelee maasta toiseen. Esimerkiksi sähkön hinta voi olla korkeampi maissa, joissa sähköntuotanto perustuu enemmän fossiilisiin polttoaineisiin.

Mikäli mietit, miksi sähkön hinta nousee ja mikä neuvoksi, löydät vastaukset tuolta. Sieltä löydät myös vinkkejä, kuinka voit säästää sähkönkustannuksissa.

Nordpoolin tiedotus ja läpinäkyvyys

Nordpoolin läpinäkyvyys on ensisijaisen tärkeää sähkömarkkinoilla. Tiedotuspalveluiden avulla kuluttajat ja yritykset voivat seurata reaaliajassa, kuinka sähkön hinta määräytyy ja miten se vaihtelee. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä on yösähkön hinta, joka määräytyy eri tavalla kuin päiväsähkön hinta.

Kuinka Nordpool tiedottaa hinnanmuutoksista?

Nordpool tarjoaa useita tapoja tiedottaa hinnanmuutoksista. Yksi niistä on sähköposti-ilmoitukset, joissa kerrotaan, milloin ja kuinka paljon sähkön hinta on muuttunut. Lisäksi Nordpoolin verkkosivuilla julkaistaan päivittäin sähkön spot-hinta sekä tulevat hintaennusteet.

Nordpoolin tiedotuspalvelut ja niiden hyödyntäminen

Nordpoolin tiedotuspalveluiden avulla voi seurata sähkön hintakehitystä ja tehdä perusteltuja päätöksiä sähkösopimuksen valinnassa. Esimerkiksi, paljonko sähkö maksaa kuukaudessa -sivulta voit tutustua eri sähköyhtiöiden tarjouksiin ja vertailla niitä Nordpoolin hintatietoihin.

Nordpoolin läpinäkyvyys ja sen merkitys sähkömarkkinoilla

Nordpoolin läpinäkyvyys on avainasemassa sähkömarkkinoilla. Sen avulla sähkönkuluttajat voivat nähdä, kuinka sähkön hinta määräytyy ja mitkä tekijät vaikuttavat sen muutoksiin. Tämä lisää luottamusta sähkömarkkinoihin ja auttaa kuluttajia tekemään tietoisia päätöksiä sähkön hankinnasta.

Nordpoolin arvostelu ja palaute

Nordpoolin saama palaute ja asiakasarvostelut

Monien asiakkaiden mukaan Nordpool on luotettava toimija sähkömarkkinoilla. Se tarjoaa reaaliaikaista tietoa sähkön spot-hinnoista, mikä auttaa asiakkaita tekemään tietoisia päätöksiä sähkönhankinnasta. Asiakaspalautteissa on kehuttu erityisesti Nordpoolin avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Tämä on erityisen tärkeää, kun asiakkaat tekevät päätöksiä sähkösopimuksista ilman kuukausimaksua.

Nordpoolin vahvuudet ja heikkoudet sähkömarkkinoilla

Nordpoolin vahvuuksia ovat sen laaja toiminta-alue, luotettavuus ja avoimuus. Yhtiö toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa, ja sen palveluita käyttävät sekä suuret sähköyhtiöt että pienemmät toimijat. Asiakkaat arvostavat myös Nordpoolin jatkuvaa pyrkimystä parantaa palveluitaan. Toisaalta, jotkut asiakkaat ovat ilmaisseet huolensa siitä, miksi sähkön hinta on korkea tällä hetkellä, ja toivovat Nordpoolilta lisää selkeyttä ja läpinäkyvyyttä hinnoittelussa.

Miten Nordpoolin toimintaa voisi kehittää?

Nordpool voisi kehittää toimintaansa esimerkiksi parantamalla hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja selkeyttä. Tämä voisi auttaa asiakkaita ymmärtämään paremmin, miten sähkön hinta määräytyy. Lisäksi Nordpool voisi kehittää uusia palveluita, jotka auttavat asiakkaita hallitsemaan sähkönkulutustaan ja säästämään energiaa. Esimerkiksi, sähkösopimukset mökille voivat olla monimutkaisia, ja Nordpoolin asiantuntemus voisi auttaa asiakkaita tekemään parempia päätöksiä.

Kirjoittajan vinkit

Ensimmäinen neuvoni on ymmärtää, miten Nordpool toimii. Se on Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteinen sähköpörssi, jossa sähkön hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella. Hinta vaihtelee tunneittain ja alueittain, mikä voi tehdä sen seuraamisesta haastavaa. Käytän itse usein teknisiä termejä, kuten ”spot-hinta” tai ”aluehinta”, ja pyrin aina selittämään ne mahdollisimman selkeästi.

Oma kokemukseni on opettanut minulle, että sähkön hinta ei ole ainoa tekijä, joka kannattaa ottaa huomioon sähkösopimusta valitessa. On tärkeää myös ymmärtää, miten sähköyhtiöt hinnoittelevat tuotteensa. Esimerkiksi pörssisähkösopimuksessa hinta määräytyy suoraan Nordpoolin mukaan, mutta määräaikaisissa sopimuksissa hinta on kiinteä.

Toinen vinkkini on seurata aktiivisesti uusiutuvan energian trendejä. Niillä on suuri vaikutus sähkömarkkinoihin, ja ne voivat tarjota mielenkiintoisia mahdollisuuksia sekä kuluttajille että sähköyhtiöille. Itse olen seurannut erityisen tarkasti tuulivoiman kehitystä, joka on jo nyt merkittävä osa Suomen sähköntuotantoa.

Kolmanneksi, suosittelen aina tarkistamaan tiedot useasta lähteestä ja kriittisesti. Energiamarkkinat ovat monimutkaiset, ja väärinymmärrykset voivat johtaa virheellisiin päätöksiin. Itse pyrin aina käyttämään luotettavia lähteitä ja esittämään tiedot niin selkeästi ja ymmärrettävästi kuin mahdollista.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua ymmärtämään paremmin Nordpoolin sähkömarkkinoita ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sähkösopimustasi valitessasi.

Sähköyhtiöiden Nord Pool -hinnat ja palvelut vertailussa

SähköyhtiöPalvelutNord Pool -hinnatTiedotArvostelu
FortumSähkönsiirto, uusiutuva energia, sähköauton latausTarkista hintaKotimainen sähköyhtiö, jolla on laaja palveluvalikoima★★★★☆
EleniaSähkönsiirto, kaukolämpö, energiatehokkuuspalvelutTarkista hintaElenia tarjoaa kattavat energiapalvelut ja on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan★★★☆☆
Vantaan EnergiaSähkönsiirto, kaukolämpö, uusiutuva energiaTarkista hintaVantaan Energia on vastuullinen ja luotettava toimija energiamarkkinoilla★★★★★
CarunaSähkönsiirto, sähkönjakelu, verkkopalvelutTarkista hintaCaruna on Suomen suurin sähköverkkoyhtiö★★★☆☆

Taulukosta nähdään, että sähköyhtiöt tarjoavat monipuolisesti erilaisia palveluita sähkönsiirrosta uusiutuvan energian ratkaisuihin. Nord Pool -hinnat vaihtelevat yhtiöiden välillä, mutta ovat kaikki suhteellisen samankaltaisia. Arvostelut perustuvat yleiseen asiakastyytyväisyyteen ja yhtiön vastuullisuuteen. On tärkeää muistaa, että sähkönhintaan vaikuttavat monet tekijät kuten sähkönkulutus, asuinpaikka ja valittu sopimustyyppi, joten yksittäisen sähköyhtiön hinta ei kerro koko totuutta.

Lähde: Nordpool

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Nord Poolin rooli sähkön hinnoittelussa?

Nord Poolin rooli sähkön hinnoittelussa on toimia sähköpörssinä, jossa sähkön hinta määräytyy tarjonnan ja kysynnän perusteella. Nord Pool julkaisee päivittäin spot-hinnat seuraavalle vuorokaudelle, jotka vaikuttavat sähkön tukkuhintoihin ja sitä kautta loppuasiakkaiden sähkölaskuihin.

Miten päivittäiset hinnat määräytyvät Nord Poolin sähköpörssissä?

Nord Poolin päivittäiset hinnat määräytyvät tarjonnan ja kysynnän perusteella. Sähköntuottajat tekevät tarjouksia siitä, kuinka paljon sähköä he voivat tuottaa ja millä hinnalla. Ostajat puolestaan tekevät tarjouksia siitä, kuinka paljon sähköä he ovat valmiita ostamaan ja millä hinnalla. Kun tarjoukset on saatu, Nord Pool määrittää päivittäisen hinnan niin, että sähkön kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Tämä hinta on se, jonka sekä ostajat että myyjät maksavat tai saavat sähköstä kyseisenä päivänä.

Millä perusteella valitsisin Nord Pool -hinnoitellun sähkön?

Nord Pool -hinnoitellun sähkön valintaan vaikuttaa halu seurata sähkön markkinahintoja ja hyödyntää niiden vaihteluita. Nord Pool -hinnoittelu perustuu Pohjoismaiden sähköpörssin hintoihin, jotka vaihtelevat päivittäin tarjonnan ja kysynnän mukaan. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi olla edullisempi silloin, kun markkinahinta on matala. Nord Pool -hinnoittelu onkin hyvä valinta, jos haluat optimoida sähkönkulutuksesi markkinahintojen mukaan tai haluat hyödyntää mahdollisimman edullisia sähkönhintoja.

’Miten Pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin päivän spot-hinnat vaikuttavat sähkölaskuuni?’

Nord Poolin päivittäiset spot-hinnat määrittävät sähkön hinnan tukkumarkkinoilla. Jos sähkösopimuksesi on pörssisidonnainen, Nord Poolin spot-hinnat vaikuttavat suoraan sähkölaskusi suuruuteen. Mitä korkeampi spot-hinta, sitä enemmän maksat sähköstä. Jos sopimuksesi on kiinteähintainen, Nord Poolin hinnat eivät vaikuta suoraan sähkölaskuusi, mutta ne saattavat vaikuttaa tuleviin sähkön hintoihin.

Mitä tarkoitetaan ’joustohinnalla’ Nord Poolin yhteydessä ja kuinka se poikkeaa muista hinnoittelutavoista?

Joustohinta Nord Poolissa tarkoittaa sähkön hintaa, joka määräytyy reaaliaikaisesti sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan. Joustohinta voi vaihdella tunneittain, minuuteittain tai jopa sekunneittain riippuen sähkön markkinatilanteesta. Tämä poikkeaa esimerkiksi kiinteästä sähkön hinnasta, joka on ennaltamäärätty ja pysyy samana tietyn sopimuskauden ajan, riippumatta sähkön markkinahinnan vaihteluista.

Miten pystyn hyötymään Nord Poolin sähköhinnan muutoksista?

Nord Poolin sähköhinnan muutoksista voi hyötyä seuraamalla aktiivisesti sähkön hintakehitystä ja tekemällä sähkösopimuksia silloin, kun hinnat ovat matalalla. Spot-hintasopimuksissa sähkön hinta määräytyy Nord Poolin päivittäisen sähkönhinnan mukaan, joten tällaisen sopimuksen valitseminen voi olla hyödyllistä, jos uskoo sähkön hinnan laskevan tulevaisuudessa. Toisaalta, jos uskoo sähkön hinnan nousevan, voi olla järkevää tehdä kiinteähintainen sopimus, jolloin sähkön hinta on lukittu sopimuskauden ajaksi.

Mitä elementtejä Nord Poolin energiahuutokaupan hinnat kuvastavat?

Nord Poolin energiahuutokaupan hinnat kuvastavat kysynnän ja tarjonnan suhdetta sähkömarkkinoilla. Hinnat määräytyvät päivittäin huutokaupassa, jossa sähkön tuottajat ja kuluttajat tekevät tarjouksia tulevan vuorokauden sähköstä. Lisäksi hinnat heijastavat myös sähkön tuotantokustannuksia sekä mahdollisia markkinahäiriöitä.

Milloin sähkön hankinta on edullisinta Nord Poolista?

Sähkön hankinta on edullisinta Nord Poolista silloin, kun sähkön kysyntä on vähäistä ja tarjonta suurta. Tämä tapahtuu tyypillisesti kesä- ja syyskuukausina sekä öisin. Hintaan vaikuttaa myös esimerkiksi tuulivoiman tuotanto: tuulisina päivinä hinta saattaa laskea. Huomioithan, että sähkön spot-hinta vaihtelee tunneittain.

Miten voin tarkkailla Nord Pool sähköpörssin hintamuutoksia ja niiden vaihteluita?

Voit tarkkailla Nord Pool sähköpörssin hintamuutoksia ja niiden vaihteluita Sähkönhintaa.fi -sivuston kautta, jossa päivitämme sähkön hinnan muutokset säännöllisesti. Sivustoltamme löydät myös historialliset tiedot sähkön hinnasta, jotta voit seurata hinnan kehitystä pidemmällä aikavälillä. Lisäksi tarjoamme tietoa sähkömarkkinoiden yleisestä tilanteesta ja uutisia, jotka saattavat vaikuttaa sähkön hintaan.

Milloin Nord Pool julkaisee seuraavan päivän sähköhinnat?

Nord Pool julkaisee seuraavan päivän sähköhinnat edellisenä päivänä klo 13.00.

Jatka lukemista
Klikkaa kommentoidaksesi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Copyright © Sähkönhintaa.fi