Ota yhteyttä meihin

Sähkön hintalaskuri

10 c/kWh
-10 %

Tulokset

0

Kokonaiskustannukset (Kiinteä):

0

Kokonaiskustannukset (Pörssisähkö):

0

Keskimääräinen sähkölasku /kk (Kiinteä):

0

Keskimääräinen sähkölasku /kk (Pörssisähkö):

0

Suurin sähkölasku /kk (Pörssisähkö):

0

Pienin sähkölasku /kk (Pörssisähkö):

0

Pörssisähkö halvempaa:

0 kk

Kiinteä sähkö halvempaa:

0 kk

Voit myös verrata sähköyhtiöitä

Paljonko kulutat vuodessa?

kWh

Kumpi halvempi: Pörssisähkö vs Määräaikainen?

Sähkön hintalaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa sinua vertailemaan eri sähkösopimusten kustannuksia ja selvittää kumpi on halvempi, pörssisähkö vai kiinteähintainen. Voit valita ajanjakson, jonka aikana haluat vertailla kiinteähintaista ja pörssisähköhintaisen sähkön hintoja. Laskuri ottaa huomioon sähkön hinnan, kulutusvaikutuksen ja sähkön kulutuksen. Pörssisähkön hinta otetaan huomioon todellisten hintatietojen mukaan.

Voit syöttää laskuriin sähkön hinnan sentteinä kilowattituntia kohti, kulutusvaikutuksen prosentteina ja sähkön kulutuksen kilowattitunteina kuukaudessa. Laskuri laskee näiden tietojen perusteella, kumpi sähkösopimus olisi ollut halvempi valitsemallasi ajanjaksolla.

Sähkön hinta – laskurin tulokset esitetään selkeästi ja ymmärrettävästi. Saat tietää, kuinka paljon olisit säästänyt tai menettänyt rahaa valitsemalla toisen sähkösopimuksen. Lisäksi näet, kuinka suuri sähkölaskusi olisi ollut keskimäärin kuukaudessa kummallakin sopimuksella, sekä suurimman ja pienimmän sähkölaskun pörssisähköllä.

Mikä on sähkön hintalaskuri?

Sähkön hintalaskuri on työkalu, jonka avulla voit laskea ja vertailla kiinteähintaisen ja pörssisähköhintaisen sähkön kustannuksia valitsemallasi ajanjaksolla. Se laskee kulutuksesi ja toteutuneen pörssisähkönhinnan mukaan arvioidun sähkölaskusi ja vertaa sitä kiinteähintaiseen sähkölaskuun.

Miten sähkön hintalaskuri toimii?

Syötät laskuriin tiedot, kuten kiinteän sähkön hinnan, kulutusvaikutuksen prosentteina, kulutustiedot (joko tasaisen tai kuukausikohtaisen), sekä sopimuksen alkamis- ja päättymisajankohdan. Laskuri laskee ja vertailee näiden tietojen perusteella kummankin vaihtoehdon kustannukset.

Mitä tarkoittaa kiinteähintainen sähkö?

Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta pysyy samana sopimuskauden ajan, riippumatta markkinahintojen vaihteluista.

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan, yleensä tunneittain tai päivittäin.

Miten voin syöttää kulutustiedot laskuriin?

Voit valita joko tasaisen kulutuksen, jolloin syötät keskimääräisen kuukausikulutuksen, tai kuukausikohtaisen kulutuksen, jolloin syötät kulutuksen kuukausittain.

Miten sähkön kulutusvaikutusprosentti vaikuttaa laskelmaan?

Kulutusvaikutusprosentti kuvaa, kuinka paljon pörssisähkön keskihintaa edullisemmin käytät sähköä. Jos käytät sähköä paljon edullisiin aikoihin, valitse negatiivinen kulutusvaikutus, jos taas arvioit käyttäväsi sähköä paljon kalliiseen aikaan, valitse positiivinen kulutusvaikutus.

Voiko laskurilla vertailla eri pituisia ajanjaksoja?

Kyllä, voit syöttää laskuriin minkä tahansa alkamis- ja päättymispäivämäärän vertailun suorittamiseksi.

Näyttääkö laskuri kuukausikohtaiset kustannukset?

Kyllä, laskuri näyttää sekä kiinteähintaisen että pörssisähköhintaisen sähkön keskimääräiset kuukausikustannukset, sekä pörssisähkön suurimman ja pienimmän kuukausikustannuksen.

Mitä tarkoittaa, kun pörssisähkö on halvempaa tietyissä kuukausissa?

Se tarkoittaa, että vertailujaksolla on kuukausia, jolloin pörssisähkön hinta on ollut alempi kuin kiinteän hinnan, jolloin pörssisähkö olisi ollut edullisempi vaihtoehto.

Miten sähkölaskuri ilmoittaa kokonaiskustannukset?

Sähkönhintalaskuri ilmoittaa sekä kiinteähintaisen että pörssisähköhintaisen sähkön kokonaiskustannukset euroina valitsemallasi ajanjaksolla.

Voiko laskurilla ottaa huomioon sähkönkulutuksen vaihtelut?

Kyllä, voit säätää kulutusvaikutusprosenttia kuvaamaan kulutuksen mahdollisia vaihteluja ja nähdä, miten se vaikuttaa kustannuksiin.

Miten päivitän syötettyjä tietoja laskurissa?

Voit päivittää tietoja muuttamalla arvoja syöttökentissä, ja laskuri päivittää automaattisesti laskelmat.

Voiko laskuri ennustaa tulevia sähkön hintoja?

Laskuri näyttää kummankin vaihtoehdon kokonaiskustannukset ja kuukausikustannukset, joiden perusteella voit vertailla kumpi vaihtoehto olisi ollut edullisempi valitsemallasi ajanjaksolla. Katso pörssisähkön hinta huomenna täältä.

Miten laskuri ottaa huomioon sähkön siirtohinnat?

Sähkön hinta laskuri keskittyy vain sähkön energian hintaan, eikä ota huomioon siirtohintoja tai muita maksuja.

Voiko laskurilla vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia?

Laskuri on tarkoitettu vertailemaan kiinteähintaisen ja pörssisähköhintaisen sähkön kustannuksia. Voit myös katsoa sähkön hintavertailun tai kilpailuttaa sähkösopimuksesi.

Miten laskuri käsittelee kulutusdataa?

Kulutusdata syötetään laskuriin manuaalisesti, ja se käyttää tätä dataa laskelmiensa suorittamiseen. Laskuri ei tallenna henkilökohtaisia tietoja.

Pörssisähkö vai kiinteähintainen?

Tämä kysymys askarruttaa monia. Voit laskurillamme selvittää kumpi olisi ollut sinulle edullisempi ja tehdä näin päätöksen perustuen tietoon, ei arvailuun.

Copyright © Sähkönhintaa.fi